Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Wyniki wyszukiwania



Wyświetlanie 1-15 z 1441 znalezionych dla [Autor]: Polska Akademia Nauk. Komitet Socjologii (Warszawa)


Tytuł :
Kultura i Społeczeństwo
Autorzy :
Polska Akademia Nauk. Zakład Socjologii i Historii Kultury (Warszawa)
Polska Akademia Nauk. Komitet Badań nad Kulturą Współczesną
Polska Akademia Nauk. Wydział I - Nauk Społecznych
Polska Akademia Nauk. Komitet Nauk Socjologicznych
Polska Akademia Nauk. Instytut Studiów Politycznych
Polska Akademia Nauk. Komitet Socjologii (Warszawa)
Temat :
Socjologia kultury
Społeczeństwo
Socjologia i społeczeństwo
Rok wydania :
1957-
Wydawca :
Warszawa : [s.n.]
Uwagi :
Od t. 4, nr 1/2 (1960) [red. nacz.] Stefan Żółkiewski
Od t. 5, nr 1 (1961) wyd.: PWN
Od t. 14, nr 1 (1970): [red.] Józef Chałasiński
Od t. 25, nr 1/2 (1981): red. nacz. Bronisław Gołębiowski
Od t. 27, nr 1 (1983) red. nacz. A. Kłoskowska
Od t. 38, nr 2 (1994) wyd.: PAN KS
Od t. 44, nr 3 (2000) wyd.: Typografika
Od t. 46, nr 1 (2002) [Elżbieta Tarkowska red. nacz.]
Od t. 47, nr 1 (2003) wyd.: KS PAN : ISP PAN
GB
Od t. 4, nr 1/2 (1960): Polska Akademia Nauk. Komitet Badań nad Kulturą Współczesną
Od t. 13, nr 2 (1969): Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Społecznych
Od t. 22, nr 1/2 (1978): Polska Akademia Nauk. Komitet Nauk Socjologicznych
Od t. 35, nr 1 (1991): Polska Akademia Nauk. Komitet Nauk Socjologicznych, Instytut Studiów Politycznych
Od t. 38, nr 2 (1994): Polska Akademia Nauk. Komitet Socjologii, Instytut Studiów Politycznych
Od t. 47, nr 1 (2003): [Komitet Socjologii PAN, Instytut Studiów Politycznych PAN]
Od t. 49, nr 1 (2005): [Polska Akademia Nauk. Komitet Socjologii, Instytut Studiów Politycznych]
02. Wydawnictwo ciągłe
Tytuł :
Studia Polono-Slavica Orientalia. Acta Litteraria
Autorzy :
Polska Akademia Nauk. Komitet Słowianoznawstwa (Warszawa)
Polska Akademia Nauk. Instytut Słowianoznawstwa
Temat :
Literatura polska
Literatury słowiańskie
Tematy i motywy
Literaturoznawstwo
Rok wydania :
1974-1992
Wydawca :
Wrocław : PAN Komitet Słowianoznawstwa
Zawiera :
Bibliografia Przekładów i Polskiej Ukrainistyki za lata 1945-1985
Rossica, ukrainica, białorutenica na łamach "Wiadomości Literackich"
Michał Szołochow w polskich przekładach, nauce o literaturze i krytyce literackiej
Konstanty Fiedin w recepcji polskiej
Rossica, ukrainica i białorutenica na łamach "Kameny" (1933-1962)
Uwagi :
Od [T.] 5 (1979): Polska Akademia Nauk. Instytut Słowianoznawstwa
02. Wydawnictwo ciągłe
Tytuł :
Studia Psychologiczne
Autorzy :
Polska Akademia Nauk. Komitet Nauk Pedagogicznych
Polska Akademia Nauk. Komitet Nauk Pedagogicznych i Psychologicznych
Polska Akademia Nauk. Komitet Nauk Psychologicznych
Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej
Polska Akademia Nauk. Komitet Psychologii
Temat :
Psychologia
Rok wydania :
1956-2011
Wydawca :
Wrocław : Zakł. im. Ossolińskich Wydaw. PAN
Uwagi :
Od t. 2 (1957) nazwa wyd.: Zakł. Nar. im. Ossolińskich
Od T. 42 2004 form.: 26 cm
W T. 41, z. 1-4 (2003): bibliografie
Tekst pol., streszcz. ang
Od 2011, no. 2 dostępne tylko w postaci elektronicznej
Od t.4 (1963)-t.11 (1973): / Komitet Nauk Pedagogicznych i Psychologicznych
Od t.12 (1973): / Komitet Nauk Psychologicznych
Od t.40 z.3 2002 na okładce również / Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej
Od T. 47 (2009), z.1/2 / Komitet Psychologii PAN, Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej
02. Wydawnictwo ciągłe

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies